Влагалищен пръстен

 

Това средство представлява еластичен прозрачен пръстен от синтетичен материал, който съдържа хормон. Пръстена започва да действа само, когато е във влагалището. Необходимо условие за отделянето на хормони от мембраната му е телесната температура. Сложната система на мембраните позволява ежедневно да се отделя строго определено количество от хормоните. Пръстена е предназначен да предпазва в продължение на един менструален цикъл, включващ 21 дена и 7 – дневно прекъсване. Пръстена се поставя и изважда лесно от самата жена.

Преимущества и недостатъци
Тъй като хормоните се всмукват чрез влагалището влиянието върху стомашно – чревния тракт е минимално и не е нужно ежедневно да се контролира приема. Страничните ефекти, които могат да се появят са минимално кървене, главоболие, гадене и др. Има случаи, когато пръстена може да паднедразнене и дискомфорт във влагалището, когато го носят, неприятна миризма или промени във влагалищната лигавица при продължителна употреба. Също така, сексуалния партньор усеща „чуждото” тяло и е особено неприятно, когато жената не иска той да знае за предпазната мярка.
(най-важното в такава ситуация е навреме да забележите това).
Някои жени усещат дразнене и дискомфорт във влагалището, когато го носят, неприятна миризма или промени във влагалищната лигавица при продължителна употреба. Също така, сексуалния партньор усеща „чуждото” тяло и е особено неприятно, когато жената не иска той да знае за предпазната мярка.

 





{START_COUNTER}